Η διδασκαλία της γραμματικής : στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση : η επίδραση της γλωσσικής επιστήμης στην εξέλιξή της / Μήτσης, Ναπολέων Σπ.

Main Author: Συγγραφέας, Μήτσης, Ναπολέων Σπ., [19--]-Language: Ελληνική.Country: Ελλάδα.Publication: Αθήνα : Gutenberg, 1995Description: 284 σ. ; 22 εκ.ISBN: 960-01-0594-4.Series: 4Dewey: 489.35, 23Abstract: «[. . .] Παρά τις αξιοσημείωτες μεταβολές που έχουν ήδη επέλθει στον χώρο της γλωσσικής διδασκαλίας και παρά την υιοθέτηση νέων και καταφανώς αποτελεσματικότερων μεθόδων και τεχνικών, ο τομέας της γραμματικής συνεχίζει να αποτελεί ένα δυσεπίλυτο και πολύπλοκο πρόβλημα για τους διδακτικούς της γλώσσας [. . .] το οποίο, σήμερα, απαιτεί άμεση απάντηση και συνοψίζεται ως εξής: Ποια θέση πρέπει να πάρει η γραμματική στα πλαίσια μιας ανανεωμένης γλωσσικής διδασκαλίας η οποία, σε διεθνές επίπεδο, τείνει να προσλάβει έναν χαρακτήρα όλο και περισσότερο επικοινωνιακό;» Σ' αυτό και σε πολλά άλλα συναφή ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση με την παρούσα εργασία του ο συγγραφέας, στηριζόμενος τόσο σε ιστορικά όσο και σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).Subject - Topical Name: Ελληνική γλώσσα, Δημοτική -- Γραμματική -- Σπουδή και διδασκαλία | Μάθημα -- Σχεδιασμός
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current library Collection Call number Materials specified Vol info Copy number Status Date due Barcode
Books Books Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Κ.Μ. Κούμας
Βιβλιοστάσιο Ενηλίκων
489.35 ΜΗΤ (Browse shelf (Opens below)) 47870 Available 0100013636
Books Books Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Κ.Μ. Κούμας
Αποθήκη
Reference 489.35 ΜΗΤ (Browse shelf (Opens below)) 93480 Available 93480
Books Books Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Κ.Μ. Κούμας
Βιβλιοστάσιο Ενηλίκων
Reference 489.35 ΜΗΤ (Browse shelf (Opens below)) έκδοση 1999 90394 Available 0100038188
Books Books Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Κ.Μ. Κούμας
Βιβλιοστάσιο Ενηλίκων
Reference 489.35 ΜΗΤ (Browse shelf (Opens below)) έκδοση 2000 90397 Available 0100038230

«[. . .] Παρά τις αξιοσημείωτες μεταβολές που έχουν ήδη επέλθει στον χώρο της γλωσσικής διδασκαλίας και παρά την υιοθέτηση νέων και καταφανώς αποτελεσματικότερων μεθόδων και τεχνικών, ο τομέας της γραμματικής συνεχίζει να αποτελεί ένα δυσεπίλυτο και πολύπλοκο πρόβλημα για τους διδακτικούς της γλώσσας [. . .] το οποίο, σήμερα, απαιτεί άμεση απάντηση και συνοψίζεται ως εξής: Ποια θέση πρέπει να πάρει η γραμματική στα πλαίσια μιας ανανεωμένης γλωσσικής διδασκαλίας η οποία, σε διεθνές επίπεδο, τείνει να προσλάβει έναν χαρακτήρα όλο και περισσότερο επικοινωνιακό;» Σ' αυτό και σε πολλά άλλα συναφή ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση με την παρούσα εργασία του ο συγγραφέας, στηριζόμενος τόσο σε ιστορικά όσο και σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

There are no comments on this title.

to post a comment.
Koha by